Eten wat de pot schaft!

Marokkaanse gehaktballetjes met yoghurt dip

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Hapje
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Marokkaanse keuken
Inleiding

Lekker gekruide gehaktballetjes. Prima voor bij de warme maaltijd maar ook als snack bij de borrel! Voor ongeveer 25 ballen:

Bereiding

Snijd de ui, de knoflook, koriander en de munt samen met een klein scheutje olijfolie heel fijn. Gewoon met de hand of in de keukenmachine. Meng hier dan de ras-el-hanout en de cayennepeper door.

Doe het kruidenmengsel bij het gehakt en kneed heel goed door. Draai er ongeveer 25 balletjes van en zet 1/2 uurtje afgedekt in de koelkast.

Verhit dan wat olijfolie in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar. De balletjes maar ook het dipsausje combineren erg goed met bijv. Geroosterde groenten.  

Ingrediënten dipsausje:

  • 250 gram (lactosevrije) Griekse yoghurt
  • scheutje olijfolie
  • 1/4 bosje koriander
  • 1/4 bosje munt
  • versgemalen peper
  • 2 eetlp limoen/citroensap

Snijd de koriander en de munt fijn en meng alles goed door elkaar. Zet in de koelkast tot gebruik. Eet smakelijk!

Tip 1: Maak op een zomerse dag eens een lekkere salade met de Marokkaanse gehaktballetjes en t dipsausje!

Tip 2: Verantwoord snacken? Maak dit dipsausje en serveer 't met wat rauwkost!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram lams- of rundergehakt
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 bosje munt
  • 3 royale theelp ras-el-hanout
  • 1 theelp cayennepeper
  • scheutje olijfolie

Populair in dezelfde categorie