Marokkaanse courgettesoep
Als je nou eens een ander soort courgettesoep wilt maken denk dan eens aan deze versie. Lekker fris maar toch wat kruidig (niet pittig) door de Ras-el-Hanout en zowel warm als koud te eten!
Snijd 1/4 van één courgette in kleine blokjes en zet apart. Snijd de prei en de rest van de courgettes in plakjes. Smoor die samen met de citroenrasp, de Ras el hanout, wat versgemalen peper en de blaadjes van 3 takjes munt op laag vuur in een flinke scheut zonnebloemolie. Zorg ervoor dat de courgette niet bruin wordt, roer dus af en toe even door. Ik laat de courgette zo'n 30 minuten stoven. Tegen die tijd heb je een zacht prutje dat je makkeljk kunt pureren.
Schenk de bouillon en 't citroensap erbij en breng de soep aan de kook. Zet de staafmixer in de pan en maak de soep mooi glad. Proef.. Breng eventueel op smaak met peper en zout of misschien nog wat extra citroensap. Doe de apart gezette courgetteblokjes in de soep en laat nog een paar minuten op klein staan.
Doe onder in de soepkom wat ringetjes lente ui en schep daar de soep op. Garneer met een beetje geraspte kaas, scheutje room en wat fijn gesneden munt. Eet smakelijk!
Tip: In de zomer is het ook lekker om deze soep koud te serveren. Zorg dan dat de soep niet te dik is en laat de geraspte kaas weg.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 dunne prei
- 3 courgettes
- flinke scheut zonnebloemolie
- 5 takjes verse munt
- 2 theelp Ras el Hanout
- 1 lt groente- of kipbouillon
- 1/2 citroen, rasp en sap
- peper en zout
- 1 lente ui
- 100 ml (kokos)room
- 100 gram geraspte kaas