Eten wat de pot schaft!

Mango toetje

Nagerecht Bij de koffie
< 30 min
4 personen
 koud  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Ik neem niet vaak een toetje maar voor deze mag je me roepen hoor! Het is niet het allergezondste toetje ooit maar laten we eerlijk zijn dat is ook niet de reden om 't te eten toch? Het moet vooral errug lekker zijn en dat zit wel goed met dit mango toetje.

Bereiding

Schil 1 mango en pureer het vruchtvlees met de staafmixer. Zet tot gebruik in de koelkast.

Meng de mascarpone met de yoghurt/kwark, suiker en 't citroensap tot een glad mengsel.

Snijd 6 fudge in blokjes (Ik heb 16 kleine blokjes uit 1 snoepje gesneden) en schep die door het yoghurtmengsel. Zet in de koelkast tot gebruik.

Tot zover kun je dit toetje voorbereiden, mag gerust een paar uur van te voren.

Snijd 4 fudge in kleine blokjes.

Verkruimel de koekjes en verdeel de kruimels over 4 schaaltjes.
Daarop komt 1 eetlepel mangopuree. 
Daarop schep je een laagje yoghurtmengsel.
Daarop de rest van de mangopuree.
En nog een dun laagje van het yoghurtmengsel.

Schil de mango en snijd die in blokjes of schijfjes. Verdeel die over de toetjes met de rest van de fudge. Garneer met fijngesneden blaadjes munt en serveer direct. Eet smakelijk! 

Tip: Houd je nou niet van mango vervang die dan door bijv. perzik of ananas.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram mascarpone
  • 300 ml Skyr naturel of
    kwark of Griekse yoghurt
  • 1 eetlp suiker of wat zoetstof
  • 1 eetlp citroensap
  • 10 soft fudge (caramel, Lonka)
  • 8 koekjes karamel/zeezout (Verkade)
    of andere biscuits
  • 2 rijpe mango's 
  • 10 blaadjes munt (garnering)

Populair in dezelfde categorie