Eten wat de pot schaft!

Mango salade

auteur:Agnes van Son
Nagerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij  Indiase keuken
Inleiding

Deze salade heb ik een tijdje terug gemaakt als toetje na een Indiase maaltijd. Mango's maar dan met een lekker kruidige siroop erover! Bolletje vanille of pistache ijs erbij maakt het af :)

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Zet een steelpannetje met daarin het water en de suiker op laag vuur en laat het zachtjes inkoken tot een dunne siroop.

Snijd de rode peper (zonder zaadjes) en 5 blaadjes munt heel fijn. Voeg deze samen met het limoensap en de kardemom toe aan de siroop. Laat dit nog 1 minuutje zachtjes pruttelen. Proef...lekker? Zet dan de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.

Schil de mango en snij deze in stukjes. Roer de siroop nog even door en sprenkel deze over de stukjes mango. Bestrooi tot slot met nog wat munt en de grof gehakte pistachenootjes. Serveer er voor de liefhebbers nog een bolletje ijs bij. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 grote rijpe mango
  • 7 blaadjes verse munt
  • 30 gram suiker
  • 30 ml water
  • 1/2 theelp kardemom poeder
  • 1/3 Spaanse peper
  • 1 eetlp limoensap
  • 1 eetlp pistachenootjes

Populair in dezelfde categorie