Eten wat de pot schaft!

Mango chutney

Bijgerecht
< 30 min
 koud  lactosevrij
Inleiding

Die mango chutney uit 'n potje is best lekker totdat je hem een keer zelf hebt gemaakt..
Lekker als bijgerechtje of als sausje bij kip of in een salade!

Bereiding

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui fijn en snijd de peper in 1/2 dunne ringetjes. Schil en rasp de gember en de knoflook (of snijd ze heel fijn).

Verhit de olie in een steelpannetje en fruit de ui samen met de peper en knoflook. Voeg de blokjes mango en de gember toe, roer om en laat dit op laag vuur 10 heel zachtjes pruttelen. Ik leg meestal een sudderplaatje onder 't pannetje.

Schep dan de suiker en de kruidnagel door het mangoprutje en laat nog 10 minuten inkoken (dus geen deksel op de pan leggen). 

Zet dan het vuur uit en roer het citroensap door de chutney. Laat een beetje afkoelen en proef.. Wij vinden hem zo precies goed maar wil je het wat pittiger maal er dan nog wat peper over. Haal de kruidnagel eruit. 

Bewaar de chutney in een schoon afgesloten potje in de koelkast. 

Lekker in een salade of bijv. als sausje over kip, eendenborst of rijst. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 rijpe mango
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 Spaanse peper of 1 theelp sambal oelek
  • 3 cm gember 
  • 1 kruidnagels
  • 80 gram suiker
  • 2 eetlp citroensap 

Populair in dezelfde categorie