Eten wat de pot schaft!

Manchurian chicken

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Van Arthur kreeg ik een recept van Manchurian chicken. "Lekker pittig kip gerechtje uit Noord China" zei hij, "probeer 't maar eens".  Nou houden wij best van pittig maar als hij pittig zegt dan weet ik al dat ik wat minder pepers en kruiden ga gebruiken ;) Maar het resultaat was super, lekker gekruid maar niet te, een blijvertje dus!

Bereiding

Snijd de kip in stukjes.
Klop in een schaaltje het eiwit even luchtig, tot je bubbeltjes ziet. Meng dat met de sojasaus, shaohsing, flink wat vers gemalen zwarte peper en de maïzena. Schep hier de kip doorheen en zet de schaal afgedekt voor minimaal 1 uur in de koelkast.

Terwijl de kip ligt te badderen maken we alvast de saus. Neem een kommetje en meng daarin het water met de maïzena. Doe er dan de rest van de ingrediënten voor de saus bij en zet apart.

Bak de stukjes kip in een wok met een scheutje olie tot ze knapperig zijn. Niet teveel tegelijk. Haal de kip uit de wok en zet de even apart.

Doe een extra scheutje olie in de wok en fruit de ui met de gember en de knoflook. Voeg de wortel en de paprika toe en laat 2 minuten meebakken. Doe de saus erbij en laat die even pruttelen. Schep de gebakken kipstukjes door de saus en warm alles goed door. Roer af en toe door tot de saus mooi ingedikt is en aan de kip kleeft.

We hebben er noodles en een salade van wortel, paprika, lente ui, taugé en komkommer bij gegeten. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram kipdijfilet
  • 2 eetlp sojasaus
  • 2 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 eiwit
  • 2 eetlp maïzena

Ingrediënten voor de saus:

  • 1 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 1 eetlp sojasaus
  • 2 eetlp hoisinsaus
  • 3 eetlp tomaten ketchup
  • 1 eetlp hot chilisaus
  • 1 eetlp balsamico crème ( of azijn)
  • 1/2 eetlp suiker
  • 1 theelp gedr. chiliflakes (uit 'n molentje)
  • 150 ml koud water
  • 2 theelp maïzena

Vulling voor de saus:

  • ong. 10 cm winterwortel in kleine blokjes
  • 1 rode paprika in iets grotere blokjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 cm gember geraspt
  • 1 fijngesneden ui

Populair in dezelfde categorie