Eten wat de pot schaft!

Maïssoep

auteur:Agnes van Son
Soep
< 30 min
4 personen
warm  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Zeg nou zelf, dit is toch gewoon de zomerzon op je bordje   Als je ook van romige soep houdt die naast een beetje zoet ook nog een klein beetje pit heeft, dan is dit recept van Alex misschien wel iets voor jou! 

Bereiding

Snijd de prei in ringen, was ze goed zodat er geen zand meer in zit. Plet de knoflook even met een groot mes en snijd de teentjes in stukjes. Fruit de prei met de knoflook in een scheutje olie tot ze zacht zijn. Roer er dan de kurkuma en het kerriepoeder door en laat dit 2 minuten zachtjes meebakken.

Spoel de maïs af in een vergiet, houd 2 eetlepels maïskorrels apart en doe de rest bij de prei. Schep prei en maïs door elkaar en schenk de warme bouillon erbij. Laat dit zo'n 20 minuutjes zachtjes doorkoken. 

Maak de soep glad met een staafmixer of blender. Wil je echt een supergladsoepie schenk 'm hierna dan nog even door een vergiet. 

Snijd de Spaanse peper (zonder de zaadjes) in dunne ringetjes en de groene paprika in blokjes. Doe ze samen met de kokosmelk in de pan en verwarm de soep nog 5 minuten. Proef.. breng op smaak met wat cayennepeper en 't limoensap. Garneer de soep met de achtergehouden maïskorrels, wat peterselie en (eventueel) wat stukjes hard gekookt ei!

Lekker voor erbij: een schaaltje nacho's met uitgebakken spekjes en een beetje geraspte kaas er over dat een paar minuten in de oven heeft gestaan! Eet smakelijk!

Tip: Als de soep niet vegetarisch hoeft te zijn zijn dan zou je de gebakken spekjes ook door de soep kunnen roeren.

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram maïs (pot of blik)
  • witte gedeelte van een flinke prei
  • 1/2 groene paprika
  • 1 Spaanse peper
    of wat chiliflakes uit n molentje
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 1/2 theelp kerriepoeder
  • 1 theelp kurkuma
  • snufje cayennepeper
  • 200 ml kokosmelk
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 eetlp limoensap
  • als garnering: beetje peterselie, hard gekookt ei

Voor erbij: 

  • handjevol nacho's 
  • wat uitgebakken spekjes
  • beetje geraspte kaas

 

Populair in dezelfde categorie