Eten wat de pot schaft!

Limoncellomousse

Nagerecht
< 30 min (wachttijd: 3.00 u)
4 personen
 koud  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Die fles limoncello had ik al een tijdje in huis. Stond een beetje verscholen onder in mijn voorraadkast. Waarschijnlijk ooit gekocht voor 'n feestje en vervolgens compleet vergeten. Dit toetje was een goede reden om die fles toch maar eens open te maken  

Bereiding

Doe de gelatine in een bakje met koud water en laat ongeveer 5 minuten weken.

Was de citroen goed en rasp het geel van de schil. Zet even apart.
Snijd de citroen nu doormidden en pers het sap eruit. Verwarm het citroensap een beetje. Knijp de gelatine uit en roer hem door het lauwwarme citroensap. Roer tot de gelatine is opgelost en laat dan even afkoelen.

Klop in tussentijd de slagroom stijf met de poedersuiker.

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. 

Klop de eidooiers samen het de suiker en de citroenrasp tot je een dikke beetje witte massa hebt. Roer hier dan het afgekoelde citroensap en vervolgens de limoncello doorheen.

Spatel voorzichtig de slagroom door het citroen/eimengsel. En daarna het eiwitschuim. Spatelen dus, niet kloppen anders klop je alle lucht eruit. Verdeel dan het mengsel over 4 bakjes of 6 kleine glaasjes. Laat de limoncellomousse zo'n 3 uur in de koelkast opstijven. Garneer met een schijfje limoen (of citroen) en wat gehakte pistachenootjes. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 kakelverse eieren
  • 2 blaadjes gelatine (ong. 4 gram)
  • 40 gram suiker
  • 1 eetlp poedersuiker
  • 1 citroen
  • 50 ml limoncello
  • 1 dl slagroom
  • handje pistachenootjes

Populair in dezelfde categorie