Eten wat de pot schaft!

Liempds frietje stoofvlees

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 3.30 u)
4 personen
warm  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Zondagmiddag en ik had echt zo'n zin in stoofvlees.. Ik heb het vlees gegaard in een tajine in de oven, niet volgens een traditioneel tajine recept want er ging ook n flesje bier in  Toen de schotel een paar uurtjes in de oven had gestaan kreeg manlief zin in frietjes en dus aten we die dag een Liempds frietje stoofvlees, en lekker dat dat was

Tip: Als je geen oven hebt kun je deze stoofschotel ook zonder probleem in een braadpan op je fornuis maken. Roer dan wel af en toe door en hou in de gaten of er niet teveel vocht verdampt.

Bereiding

Snij de riblappen of sucadelapjes in stukken. Klein beetje zout, wat paprikapoeder en flink wat witte peper erover. Strooi er dan de bloem over en bak het vlees met boter in een braadpan mooi bruin.

Snij de uien in niet te kleine stukjes en voeg deze samen met de gesnipperde teentjes knoflook toe aan het vlees. Laat even zachtjes sudderen. Blus af met 1 flesje (wit) bier.

Verkruimel 1 bouillonblokje (voor 500ml) over het vlees en voeg nog 200 ml warm water toe. Roer goed door. Het vlees moet net onder staan. Doe nu alles over in een tajine (of ovenschaal met deksel ) en zet die in de oven op 150 graden.

Laat dit (als je eraf kunt blijven...) gerust zo'n 3 a 3 1/2 uur staan. Kijk na 2 uurtjes of er nog genoeg vocht in zit, zo niet dan nog een klein scheutje warm water erbij. En dan... in je keuken ruikt het fantastisch, het vlees is heerlijk mals en de saus mooi gebonden. Superlekker met dikke frieten en 'n goede mayo! Eet Smakelijk!

Tip: Je kunt het stoofvlees ook prima in de slow cooker maken. Volg gewoon het recept maar gebruik slechts 100 ml warm water (ipv 200 ml) Zet de slow cooker dan zo'n 7 à 8 uur op low.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • ong. 700 gram rib- of sucadelapjes
  • peper & zout
  • paprikapoeder
  • 3 eetlp bloem
  • klontje room- of lactosevrije boter
  • 3 flinke uien
  • 4 teentjes knoflook
  • flesje (wit)bier
  • 1 bouillonblokje (voor 500 ml bouillon)
  • 200 ml warm water

Populair in dezelfde categorie