Eten wat de pot schaft!

Liempds borrelbroodje

Bijgerecht Hapje
< 30 min
 warm  vegetarisch
Inleiding

Bij onze Liempdse bakker zag ik dit mooie ongesneden brood liggen, de Ronde Boulle! Heerlijk om zelf dikke plakken van te snijden, en dan met wat boter (echte!) en 'n plakkie kaas te eten. Dat was het idee. Maar door onverwacht bezoek kreeg het een andere bestemming. Borrelbrood dus!

Ik heb camembert gebruikt omdat ik dat hiervoor een fantastisch kaasje vind maar varieer gerust. Neem brie, ananas, ham en kaas, boter met verse kruiden, pancetta, stukjes zongedroogde tomaat, altijd goed. Combineer gewoon wat je lekker vindt.

Ik gebruik hiervoor 2 stukken aluminiumfolie. Das makkelijk want dan kun je na 15 minuten eenvoudig de bovenkant van het brood vrijmaken zonder dat je je vingers brandt...

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden. (heteluchtoven op 160)

Snijd het brood in sneden van ong. 2 cm dik maar snijd niet helemaal door. Het brood moet aan de onderkant aan elkaar blijven zitten. Draai het brood en snijd het nu in de lengte in sneden. Ook nu weer: niet helemaal door snijden.

Snijd de koude boter in plakjes en verdeel die in de openingen van het brood. Doe hetzelfde met de camembert en met het spek.

Leg 2 stukken aluminiumfolie kruislings over elkaar. Leg het gevulde brood in het midden. Vouw de folie losjes om het brood. Zet het pakketje 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. (Heteluchtoven mag op 160)

Haal het brood uit de oven, verwijder de alufolie van de bovenkant en zet het nog 10 minuten terug. De kaas kan dan nog wat smelten en de bovenkant van je brood wordt lekker krokant. Strooi er wat verse peterselie over en serveer lauwwarm. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 ongesneden Ronde boulle 
  • 1/2 pakje camembert
  • 1/2 ons ontbijtspek
    (weglaten als het vegetarisch moet zijn)
  • 100 gram kruidenboter

Populair in dezelfde categorie