Lasagne met gerookte zalm en spinazie
Ik houd wel van lasagne maar manlief is niet zo'n liefhebber van pasta. Deze lasagne is een soort van compromis, wat minder lasagnebladen en wat meer groente. Met nog wat rucolasalade erbij maak je er een complete maaltijd van :)
verwarm de oven voor op 200 graden C.
Snipper de ui en snijd de champignons en de courgette in dunne plakjes. Roerbak de spinazie met een beetje olie. Schep de spinazie uit de pan en laat die uitlekken in een vergiet.
Bak de ui, champignons en de knoflook zachtjes. Doe de spinazie en de kruiden roomkaas erbij en roer voorzichtig door elkaar.
Maak een bechamelsaus: Smelt de boter en roer daar de bloem doorheen. Laat op klein vuur 1 minuutje garen. Schenk er dan steeds een klein scheutje melk bij en blijf roeren totdat die in de saus is opgenomen. Laat een paar minuten doorkoken. Maak op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in en maak laagjes: Begin met een laag saus. Leg daar de helft van de lasagnebladen op. Daarop komt de helft van het spinaziemengsel. Dan een laagje courgetteschijfjes, laagje gerookte zalm en de andere helft van het spinaziemengsel.
Daarop weer lasagnebladen en tot slot nog een laagje saus. Strooi daar wat geraspte kaas over en zet de ovenschaal een 1/2 uur in de oven op 200 graden.
Haal de schaal uit de oven en laat die nog 10 minuutjes staan voordat je de lasagne gaat aansnijden. Eet smakelijk!
Tip: Als je de bechamelsaus liever niet zelf maakt of gewoon eens een ander sausje bij je lasagne wilt neem dan eens 2 pakjes tagliatelle roomsaus van Honig en maak die aan met 300 ml water en 500 ml melk.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 150 gram lasagnebladen
- 200 gram gerookte zalm
- scheutje zonnebloemolie
- kleine courgette
- 100 gram champignons
- 1 rode ui
- 1 geperst teentje knoflook
- 500 gram spinazie
- 75 gram kruiden roomkaas (boursin)
of de lactosevrije versie van Minus L - geraspte Parmezaanse kaas
Voor ong. 700 ml bechamelsaus
- 50 gram (lactosevrije) boter
- 60 gram bloem
- 600 ml (soja) melk
- peper en zout
- nootmuskaat