Kruidenmix kebab
Er zijn allerlei soorten kruidenmixen te koop maar vaak zit daar erg veel zout, smaakversterkers en conserveringsmiddelen in. Ik gebruik dus liever mijn eigen mix als ik zin heb in kebab van bijv. lamsvlees, kip- of kalkoenfilet. De hoeveelheid van deze mix is voldoende om ongeveer 1 kg vlees te marineren.

Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar de kruidenmix in een schoon potje. Zout hoeft er niet perse bij maar als je dat toch graag wilt dan is 1 theelepel op deze hoeveelheid voldoende. Lekker om zelf kebab met rijst en pittige tomatensaus te maken!
Tip: Voeg de kruidenmix (met een heel fijngesneden uitje en wat verse peterselie) ook eens toe aan gehakt :D
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 eetlp paprikapoeder
- 2 theelp komijn
- 2 theelp uienpoeder
- 2 theelp knoflookpoeder
- 1 theelp oregano
- 1 theelp tijm
- 1 theelp cayennepeper
- 1/2 theelp koriander
- 1/2 theelp kaneel
- 1 theelp zout