Eten wat de pot schaft!

Kruidenmix kebab

auteur:Agnes van Son
Diversen
< 30 min
 koud  vegetarisch  lactosevrij  Turkse keuken
Inleiding

Er zijn allerlei soorten kruidenmixen te koop maar vaak zit daar erg veel zout, smaakversterkers en conserveringsmiddelen in. Ik gebruik dus liever mijn eigen mix als ik zin heb in kebab van bijv. lamsvlees, kip- of kalkoenfilet. De hoeveelheid van deze mix is voldoende om ongeveer 1 kg vlees te marineren.

Bereiding

Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar de kruidenmix in een schoon potje. Zout hoeft er niet perse bij maar als je dat toch graag wilt dan is 1 theelepel op deze hoeveelheid voldoende. Lekker om zelf kebab met rijst en pittige tomatensaus te maken!

Tip: Voeg de kruidenmix (met een heel fijngesneden uitje en wat verse peterselie) ook eens toe aan gehakt :D

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 eetlp paprikapoeder
  • 2 theelp komijn
  • 2 theelp uienpoeder
  • 2 theelp knoflookpoeder
  • 1 theelp oregano
  • 1 theelp tijm
  • 1 theelp cayennepeper
  • 1/2 theelp koriander
  • 1/2 theelp kaneel
  • 1 theelp zout

Populair in dezelfde categorie