Eten wat de pot schaft!

Krokante wasabi kip

Hoofdgerecht
30-60 min
3 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij
Inleiding

Als je wel eens sushi besteld hebt dan ken je vast die groene pasta die daar bij geserveerd wordt. Zo'n klein potje met héél pittig spul waarvan ik altijd maar een mespuntje gebruik. De rest gooide ik weg, had geen idee wat ik daarmee moest. Totdat ik dit gerechtje ging knutselen. En wat bleek....op deze manier is die wasabi helemaal niet meer pittig, maar juist heel lekker kruidig!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Warm de oven voor op 200 graden. (hete lucht oven op 180)

Was of schrap de wortel en snijd die in de lengte doormidden. Snijd daar dan plakjes van. Snijd de prei in stukken van ongeveer 8 cm. Snijd die stukken in de lengte doormidden en snijd daar dan weer in de lengte dunne reepjes van. Snijd als dat nodig is de puntjes van de sugar snaps af. Tip: vervang door peultjes als je niet van sugar snaps houdt.

Leg de groenten in een ovenschaal en schenk hier 2 eetlepels knoflook olie over. Meng goed door elkaar en zet even apart.

Leg de kipdijfilets tussen 2 stukken huishoudfolie en sla ze met bijv. een koekenpan plat. Haal het bovenste stuk folie weg en besmeer de bovenkant van de kip met de wasabi pasta. Leg de kipdijfilets met de wasabi-kant naar boven op de groenten.

Meng in een kommetje de panko, het zout, sesamzaad en 2 eetlepels knoflookolie. Verdeel dit mengsel op de wasabi zodat het een mooi korstje vormt in de oven.

Zet de ovenschotel in de oven en bak in ong. 30 minuten gaar. Eet smakelijk!

 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 3 kipdijfilets of
    kipfilets
  • 1 eetlp wasabipasta
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 250 gram sugarsnaps
  • 30 gram panko
  • 1 1/2 theelp zeezout
  • 1 eetlp sesamzaad
  • 2x2 eetlp knoflookolie

Populair in dezelfde categorie