Eten wat de pot schaft!

Krokante visfilet met een avocadosausje

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Ik ben een fan van de Original Spices van Jonnie Boer en heb inmiddels verschillende blikjes in mijn kruidenkastje staan. Leuk om telkens weer wat anders uit te proberen :D In dit recept heb ik de Caribbean spice gebruikt om de vis filet lekker op smaak te brengen.

Bereiding

Schil de avocado en verwijder de pit. Prak de avocado fijn en meng met de rest van de ingrediënten tot een avocadosausje.

Spoel de visfilets af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel de Caribbean spice over de filets en haal ze dan door de bloem. Bak de filets een paar minuten aan elke kant en serveer op een warm bord. Eet smakelijk!

Tip: Soms is het gewoon lastig om een visfiletje heel te houden tijdens het bakken, dat ie niet aan je pan plakt. Een goede antiaanbakpan helpt maar een stukje bakpapier ook! Doe een klein scheutje olie in de pan, vuur niet te hoog. Daar leg je een stukje bakpapier in waar je ook weer een beetje olie op doet. Bak je visje nu op het bakpapier en voila!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 witvis filets (bijv. kabeljauw, schol of tilapila)
  • 1 1/2 eetlepel Caribbean spice
  • 2 eetlepels bloem
  • klontje boter of scheutje olie

Ingrediënten voor 't avocadosausje:

  • 1 avocado
  • 1 eetlp citroensap
  • 1 eetlp mayonaise
  • 3 eetlp (lactosevrije) Griekse yoghurt
  • (chili) peper en zout

Populair in dezelfde categorie