Krokante beenham met sinaasappelsaus
Ik had zo'n mooi beenhammetje gekocht met het idee om die te laten garen in de oven. Maar eigenlijk had ik ook wel zin om weer eens iets Thais te eten.. Het werd een combi. Blokjes beenham bleken verrassend goed te combineren met dit beetje pittige sausje Wil je het sausje liever wat milder gebruik dan een zoete chilisaus.
Doe de sinaasappelsap, chilisaus, honing en limoensap (of citroensap) in een steelpannetje. Verwarm en laat een paar minuten inkoken. Proef... als je 't te pittig vindt doe er dan 'n beetje extra honing erbij.
Is de saus dik genoeg dan zo laten. Zoniet, los dan een theelepeltje maïzena op in 'n scheutje koud water en doe dat bij de saus. Laat nog 2 minuten doorkoken.
Snijd de beenham in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Bestrooi ze met korianderpoeder, djahé, uienpoeder, knoflookpoeder en 'n snufje zout. Strooi de bloem erover en zorg dat de blokjes overal bedekt zijn.
Klop 2 eieren los in een kommetje. Doe in een ander kommetje de panko.
Haal elk stukje beenham eerst door het ei en daarna door de panko. leg even apart op een grote schaal zodat de stukjes niet op elkaar liggen.
Verhit frituurolie en bak de stukjes beenham (niet teveel tegelijk) een paar minuten. Laat ze even uitlekken op een stukje keukenpapier. Heerlijk bij witte rijst en roerbak Thaise groenten met een lepeltje oestersaus en vissaus erdoor. Eet smakelijk!
Tip: De stukjes ham met een kommetje saus zijn ook lekker als hapje bij de borrel!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 400 gram beenham
- 50 gram bloem
- 70 gram panko
- 1 theelp gem.koriander
- 1/2 theelp djahé
- 1/2 theelp uienpoeder
- snufje zout
- 2 eieren
- scheutje water
- olie om te frituren
Ingrediënten voor het sausje:
- 200 ml sinaasappelsap
- 1 eetlp honing
- 10 cl chilisaus
- 1 theelp limoensap
- 2 theelp maïzena
- scheutje water