Eten wat de pot schaft!

Krab salade

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht Lunch
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  koud  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Dit is zo'n simpele zomerse salade die je heel goed bij de bbq of een warme maaltijd kunt serveren. Maar schep er wat afgekoelde gekookte pasta door en je hebt ineens een complete heerlijke zomerse maaltijd! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Kook de eieren hard. Laat ze helemaal afkoelen, pel en snijd ze in stukjes.

Als je krab uit blik gebruikt laat die dan goed uitlekken. Snijd het krabvlees (of surimi) in stukjes.

Was de komkommer en snijd die in de lengte doormidden. Snijd de 2 stukken daarna nogmaals in de lengte door. Snijd de 4 stukken dan in kleine stukjes. 

Neem een mengkom en doe daar de maïs, komkommer, krab en stukjes ei in. 

Meng in een klein schaaltje de mayonaise, citroensap, peper&zout en dille tot een sausje.

Schenk de saus in de mengkom en meng alles voorzichtig door elkaar.
Doe de salade dan over in een mooie schaal.
Haal de salade 15 minuten voor dat je die gaat serveren uit de koelkast. Lekker bij de bbq of bij een warme maaltijd maar ook op een dikke snee boerenbrood bij de lunch. Eet smakelijk!  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 100 gram krabvlees,  
    surimiflakes of -sticks
  • 1/2 komkommer
  • 3 flinke eetlp mais
  • 3 eieren
  • 2 eetlp mayonaise
  • 1 eetlp citroensap
  • vers gemalen peper & zout
  • 1 eetlp verse dille
    of 1/3 eetlp gedr.dille

Populair in dezelfde categorie