Koude macaronisalade
Een huzaren salade of (zoals het bij ons thuis wordt genoemd) koude schotel, is altijd lekker op dagen dat de temperatuur (ver) boven 22 graden komt :D .
Een variatie daarop is deze koude macaroni salade. Met super veel mogelijkheden want je maakt de salade gewoon met ingrediënten die je op dat moment in je koelkast hebt liggen.
Tip: Op de manier zoals ik de schotel vandaag heb gemaakt is ie niet lasctosevrij. Maar laat je de boursin weg en doe je er in plaats daarvan een extra eetlp mayo en wat knoflookpoeder bij dan is dat wel het geval :)
Kook de macaroni beetgaar in ruim water met een beetje zout. Ik doe altijd een scheutje (olijf)olie in het water zodat de macaroni niet aan elkaar plakt. Giet af, roer de boursin erdoorheen en laat wat afkoelen.
Snijd het vlees, uitjes en augurken, hard gekookte eieren en de paprika in kleine stukjes en meng dit samen met de rest van de ingrediënten door de afgekoelde macaroni. Breng op smaak met peper en zout. Zet het geheel dan minimaal 1 uur in de koelkast.
Maak de schaal of een bord op met wat gemengde sla, een hard gekookt ei, uitjes en augurk en wat tomaat. Eet smakelijk!
Tip van Kitty: Maak deze salade ook eens met gerookte kip en pesto! ( en wat rucola, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes :D )
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 250 gram macaroni
- 4 lente uitjes in dunne ringetjes
- 2 flinke eetlp boursin (of wat geraspte kaas)
- restant Toscaans gehaktbrood (of achterham, boterhamworst, uitgebakken spekjes of kleine blokjes kaas))
- fijngesneden uitjes en augurk
- 3 hard gekookte eieren
- 1 rode puntpaprika in kleine blokjes
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 eetlp (zelfgemaakte) mayonaise
- scheutje maggie
- 2 eetlepels augurkenvocht (of azijn)
- peper & zout
- olijfolie