Eten wat de pot schaft!

Koolrabischotel

Hoofdgerecht
30-60 min
3 personen
lekker gezond!  warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Af en toe eten we een maaltijd met wat minder koolhydraten. Zoiets als deze koolrabischotel. Die zit boordevol groenten en vult prima. Wij missen dat aardappeltje dan niet. Maar ga je toch liever voor a.g.v. (aardappel groenten vlees) serveer er dan bijv. aardappelpuree bij of meng kleine blokjes aardappel door de schotel.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Ik hield na het schillen van de koolrabi ongeveer 600 gram over en heb die in plakjes gesneden van zo'n 3 mm dik. Kook die plakjes ongeveer 3 minuten in water met een snuf zout. Giet af en laat de plakjes goed uitlekken.

Snipper de ui grof, de knoflook fijn en snijd de Spaanse peper in ringetjes met of zonder de zaadjes, wat je wilt. Snijd de champignons in plakjes en de paprika's in stukjes. 

Verhit een scheutje olie in een wok en bak het gehakt rul. Zet het vuur hoog en wok de ui, knoflook en de groenten ongeveer 5 minuten. Breng het geheel op smaak met peper en zout en het paprikapoeder.

Klop de eieren samen met de room, peper, zout en bieslook los in een schaaltje. Rasp de kaas hierboven en meng door elkaar.

Neem een ovenschaal of springvorm en schep het gehaktmengsel op de bodem. Probeer zo min mogelijk vocht in de schaal te scheppen. Leg de koolrabiplakjes dakpansgewijs op het gehaktmengsel. Schenk de room erover en bak de koolrabischotel 30 minuten op 180 graden. 

Haal de schotel uit de oven en laat die 5 minuten rusten voordat je hem op tafel zet. Maal er nog 'n snuf peper over en garneer met ringetjes bosui. Eet smakelijk!

Tip: Deze schotel is koolhydraatarm en was hier ruim voldoende voor 3 personen. Serveer je er een bolletje aardappelpuree bij dan kun je hier prima met 4 personen van eten.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 flinke koolrabi of
    2 kleinere
  • 300 gram gemengd gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 spaanse peper
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 250 gram champignons
  • 50 gram geraspte (oude) kaas
  • 1 dl (slag) room
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • 1 eetlp gedr.bieslook snipppers
  • 1 stengel bosui

Populair in dezelfde categorie