Eten wat de pot schaft!

Koolraabfrietjes

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Koolraab (nee geen koolrabi, hoewel deze kruiden daar ook prima bij passen...) is een echte winter groente waar je heel veel kanten mee op kunt: koken, rauw (geraspt in een salade) stoven, frituren of grillen in de oven. En roerbakken. Dat laatste heb ik gedaan.

Ik heb de koolraab klaar voor gebruik gekocht, was al geschild en in frietjes gesneden, lekker makkelijk ;) De kruidenmix komt uit een blikje Original spices van Jonnie Boer. Heb je die niet in je keukenkastje staan meng dan wat paprikapoeder, vers gemalen peper, zeezout en peterselie. De kleine hoeveelheid kurkuma die ik gebruik geeft dit gerecht net wat extra smaak en zorgt er voor dat de frietjes die mooie gele kleur krijgen ;) 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Kook de koolraabfrietjes beetgaar (ongeveer 5 minuten) in water met wat zout. Giet af en laat de frietjes een beetje afkoelen. Verhit de olie in een wok en voeg de kurkuma toe. Roer goed door.

Knoflook en ui erbij en bak dit glazig. Voeg de koolraab toe en roerbak op hoog vuur. Voeg dan de kruiden en de bosui ringetjes toe. Even omroeren. Warm nog 2 minuten door, strooi er zeezout over en serveer direct.
Smakelijk eten!

Tip: De koolraabfrietjes combineren goed met bijv. hachee maar wij vinden ze ook erg lekker bij varkenshaas of een beenhammetje uit de oven.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 zak koolraab frietjes à 500 gram
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1 dessertlp caribbean spice
  • 1 theelp kurkuma (geelwortel)
  • zeezout
  • scheutje zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie