Eten wat de pot schaft!

Komkommerslaatje

auteur:Agnes van Son
Voorgerecht Bijgerecht
< 30 min
2 personen
koud  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Een simpele salade kan soms net wat leuker worden door 'm eens wat anders te presenteren. Blijft een gezonde komkommersalade maar ziet er een stuk gezelliger uit op je bord 

Bereiding

Maak een dressing van de yoghurt, peper en de gedroogde dille.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Doe de rucola in een schaaltje en schenk er wat olijfolie en een draai peper over. Schep door elkaar.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de olijven in plakjes.

Snijd met een kaasschaaf in de lengte over je komkommer zodat je lange plakken krijgt. Het 1e plakje van de schil is te hard en gebruik je niet om het bakje mee te maken. Vorm met het volgende plakje komkommer een rondje. Schaaf nog een plakje af en vouw deze zo om het rondje dat de uiteinden van de plakjes op verschillende plaatsen komen. Door het vocht van de komkommer blijven ze aan elkaar plakken.

Vul het bakje met de rucola. Verdeel de olijven, de zongedroogde tomaatjes en de kaas erover. Een lepeltje dressing en een paar pijnboompitjes maken 't af. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 50 gram rucola
  • een paar olijven
  • stukjes zongedroogde tomaat
  • stukje feta, geitenkaas of
    Parmezaanse kaas (lact.vrij)
  • 2 eetlp pijnboompitjes
  • 2 eetlp olijfolie
  • versgemalen peper

Ingrediënten voor de dressing:

  • 3 eetlp (lact.vrije) yoghurt
  • draai versgemalen peper
  • 2 theelp gedroogde dille

Populair in dezelfde categorie