Eten wat de pot schaft!

komkommersalade

Voorgerecht Bijgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  koud  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Hele simpele salade die je (met een sneetje lekker brood erbij!) prima als lunch kunt eten maar zeker ook kunt serveren als een voorgerechtje of als salade bij de barbecue! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding
Kookstand Uit

Maak met een spiraalsnijder (of juliennesnijder) sliertjes van een komkommer. Heb je die niet dan kun je ook in de lengte plakken schaven met een kaasschaaf en die daarna in dunne reepjes snijden. 

Laat de komkommersliertjes even uitlekken in een vergiet. 

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. 

Boen de sinaasappel goed schoon, rasp de schil en pers dan het sap uit de sinaasappel.

Schep de sliertjes komkommer vooorzichtig om met ringetjes bosui, nigellazaadjes, sinaasappelrasp en de helft van het sap. 

Leg op elk bordje een kringetje van veldsla en leg de aangemaakte komkommer in het midden. Verkruimel de feta over de salade en maal er wat peper (en mss nog 'n snufje zout?) over. Druppel vlak voor dat je het serveert nog een scheutje olijfolie over de salade. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • handvol veldsla
  • 2 thlp nigellazaad
  • 2 stengels bosui (of lente-ui)
  • 50 gram feta
  • 1 sinasappel
  • olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper en zout

Populair in dezelfde categorie