Eten wat de pot schaft!

Koffie toetje

auteur:Agnes van Son
Nagerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
 koud  vegetarisch  Nederlandse keuken
Inleiding

Ja, ik ben een echte koffieleut! Mijn dag begint pas echt na mijn 1e kop koffie. Maar ook voor koffiekoekjes of 'n koffie toetje mag je me roepen. Tijdens onze laastste vakantie in Oostenrijk zag ik ze weer staan: van die 1 persoons bekertjes met koffieyoghurt. Elke supermarkt verkoopt ze daar en die zijn toch lekker.... Omdat ze gekoeld moeten blijven lukt het helaas niet om ze mee naar huis te nemen. Maar niet getreurd en zelf een koffietoetje gemaakt. Niet hetzelfde maar wel heel lekker  

Bereiding

Meng de suiker en 't kaneelpoeder door elkaar en zet even apart.

Verwarm de melk. Houd 1 eetlepel kaneelsuiker apart en doe de rest samen met de koffie bij de warme melk en roer net zolang tot alles opgelost is. Zet in de koelkast tot het goed koud is.

Meng de Griekse yoghurt met de vanille vla en de koude melk. Verdeel de koffie yoghurt over 4 glazen of schaaltjes. schep er een flinke dot slagroom op en bestrooi die met de achtergehouden kaneelsuiker. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 50 ml volle melk
  • 3 sticks espresso korrels (ong.6 gram)
    of oploskoffie
  • 2 1/2 eetlp suiker
  • 1 theelp kaneel
  • 350 ml Griekse yoghurt
  • 75 ml vanille vla
  • slagroom

Populair in dezelfde categorie