Eten wat de pot schaft!

Knolselderij salade

auteur:Agnes van Son
Amuse Voorgerecht Hapje
< 30 min
2 personen
koud  vegetarisch  lactosevrij
Inleiding

Zo'n stukje knolselderij dat je over houdt na het maken van erwtensoep... komt vast bekend voor, toch? Weggooien is zonde, dus vaak maakte ik dan wortelstampot en deed dat laatste stukje knol dan bij de aardappels en de wortels. Best lekker eigenlijk ;)
Maar je kunt er ook heel simpel een voorgerechtje van maken. Of een lekker hapje voor bij de borrel! 

 

Bereiding

Schil de knolselderij. Maak nu hele dunne sliertjes. je kunt dit doen door met een heel scherp mes lucifer dunne reepjes te snijden. Maar ik gebruik hiervoor meestal mijn kaasrasp, dan worden ze nog nèt wat dunner.

Meng in een kommetje de yoghurt, mosterd, olijfolie en de azijn. Snij de augurkjes fijn en pluk de dragon blaadjes van de takjes. Schep die samen met de knolselderij voorzichtig door het yoghurtmengsel. Proef.. en breng op smaak met wat peper en zout.

Leg 2 plakjes prosciutto in een schaaltje en verdeel daar de knolselderijsalade over. Paar druppeltjes goede olijfolie en nog een draai peper erover en klaar is kees!

Of leg een hoopje knolselderijsalade op een plakje prosiutto (of andere soort gerookte ham) en maak daar een rolletje van. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • restje knolselderij (100 gram ?)
  • 1 theelp grove mosterd
  • scheutje lekkere olijfolie
  • 1 theelp witte wijnazijn
  • 1 flinke eetlp (lactosevrije) Griekse yoghurt
  • 2 kleine zoetzure augurkjes
  • 3 takjes verse dragon
  • 4 plakjes prosciutto
    (weglaten/vervangen door 'n plakje oude kaas voor een vegetarische versie)
  • versgemalen peper en zout

Populair in dezelfde categorie