Eten wat de pot schaft!

Knoflook croutons

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht Hapje
< 30 min
 koud  vegetarisch  lactosevrij  Franse keuken
Inleiding

Restje brood of wat stokbrood over? Je kunt dat natuurlijk aan de vogeltjes voeren maar je kunt daar ook simpel wat knoflook croutons van maken. Lekker in de soep, om over een salade te strooien of om gewoon zo uit het handje op te snoepen :D

Bereiding

Doe de olie, uitgeperste teentjes knoflook (of knoflookpoeder) en het zout in een kom en roer goed door elkaar. Laat even staan zodat de smaken kunnen mengen. Mss wil je er nog wat gedroogde kruiden erbij? Tijm, basilicum of rozemarijn? Allemaal lekker.

Snijd het brood in kleine stukjes. Doe die bij de olie en hussel ze met je handen zodat de olie goed opgenomen wordt. Spreid de stukjes brood uit over een bakplaat en bak ongeveer 5 minuutjes op 200 graden.

Schep ze dan even om en bak nog 5 minuten zodat ze lekker droog en krokant zijn. Laat goed afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • wat oud brood/stokbrood
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • versgemalen zeezout

Populair in dezelfde categorie