Eten wat de pot schaft!

Kletskop met frambozenroom

Nagerecht
< 30 min
4 personen
 koud  vegetarisch
Inleiding

Tis eigenlijk best een zomers toetje maar het is ook super als onderdeel van een grand dessert na het Kerstdiner! Ik gebruik niet zoveel suiker in de room. Ben je een zoetekauw dan zou je iets meer kunnen nemen, maar bedenk dat de gepureerde frambozen de room nog iets zoeter maken.

Bereiding

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Houd ongeveer 20 niet te grote frambozen apart. Pureer de rest van de frambozen fijn. Schep dit door de slagroom en zet (minimaal) 1/2 uurtje in de koelkast. 

Breek 4 kletskoppen in stukjes maar niet te klein. Moeten geen kruimels worden.
Leg 1 kletskop op een bordje. Schep daar een flinke eetlepel frambozenroom op. Zet 5 framboosjes rondom op de rand van de kletskop. Verdeel de stukjes kletskop hier boven op. Bestrooi met een heel klein beetje poedersuiker en serveer meteen. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 8 kletskoppen
  • 150 ml slagroom
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • ong. 150 gram frambozen

Populair in dezelfde categorie