Eten wat de pot schaft!

Kletskop met frambozenroom

auteur:Agnes van Son
Nagerecht
< 30 min
4 personen
koud  vegetarisch
Inleiding

Tis eigenlijk best een zomers toetje maar het is ook super als onderdeel van een grand dessert na het Kerstdiner! Pas wel op dat je niet teveel suiker in de room doet als je die gaat kloppen. De gepureerde frambozen maken de room nog iets zoeter. 

Bereiding

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Houd ongeveer 20 niet te grote frambozen apart. Pureer de rest van de frambozen fijn. Schep dit door de slagroom en zet (minimaal) 1/2 uurtje in de koelkast. 

Breek 4 kletskoppen in stukjes maar niet te klein. Moeten geen kruimels worden.
Leg 1 kletskop op een bordje. Schep daar een flinke eetlepel frambozenroom op. Zet 5 framboosjes rondom op de rand van de kletskop. Verdeel de stukjes kletskop hier boven op. Bestrooi met een heel klein beetje poedersuiker en serveer meteen. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 8 kletskoppen
  • 150 ml slagroom
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • ong. 150 gram frambozen

Populair in dezelfde categorie