Kladdkaka
Ik wilde iets lekkers bakken voor bij de koffie. Iets om te delen met collega's op mijn laatste dag op t werk, maar liever geen groot stuk gebak. Miek van Smiekkookt kwam met dit heerlijke recept van een Zweedse chocoladecake en ik mag het met jullie delen!😃

Belangrijk: bekleed je brownie vorm met bakpapier! (Heb je die vorm niet dan kun je natuurlijk een ronde bakvorm gebruiken maar een ovenschotel werkt ook prima.) Omdat de cake in het midden heel chewy blijft moet je echt bakpapier gebruiken om de cake heel uit de vorm te kunnen halen. En ik spreek uit ervaring...
Warm de oven voor op 175 graden.
Klop de eieren met de koude espresso met een garde los in een mengkom. Doe daar de suiker en de bruine basterdsuiker bij en klop tot alles goed gemengd is.
Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Snij de chocola in kleine blokjes en smelt die al roerende in de gesmolten boter. Laat ietsje afkoelen. Schenk het chocolade-boter mengsel in de mengkom bij de eieren en meng goed door elkaar.
Zeef de bloem, de cacao en het zout en doe dit in de mengkom bij het chocola/boter/eieren mengsel. Schep nu alles met een spatel goed door elkaar en schenk je beslag in de bakvorm.
Bak de kladdkaka 16 à 18 minuten op 175 graden. Dan zijn de randen al krokant maar het midden van de cake is nog wat zacht. Dat hoort zo.😊 zet t bakblik op een rooster en laat afkoelen.
De kladdkaka is het lekkerst als ie nèt afgekoeld is maar dan is ie wel het lastigste snijden. Ik heb m in 16 stukjes gesneden want hij is errug machtig! Bestrooi met poedersuiker en serveer met koffie of thee. Of... als dessert met een framboos erop en nog een bolletje roomijs erlangs. Eet smakelijk!
Tip: bewaar de kladdkaka max.2 dagen in de koelkast maar haal hem daar wel 1 uur voor je hem gaat serveren uit.
Ik had die dag ook nog limoen cheesecake balletjes voor mijn collega's gemaakt. Die moet je echt een keer maken! Hier vind je het recept: limoen-cheesecake-balletjes!😊😊
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 200 gram roomboter
- 100 gram pure chocola
- 3 eieren
- 175 gram suiker
- 75 gram donkere basterdsuiker
- 3 eetlp koude espresso
- 180 gram bloem
- 25 gram cacao poeder
- flinke snuf zout