Kipschotel met garam masala saus
Ik ben nog nooit in India geweest. Denk ook niet dat ik daar ooit zal komen maar als ik garam masala ruik dan ben ik daar! Het is een kruidenmengsel (ruikt echt zooo lekker) met o.a. gember, komijn, kardemom, koriander en kaneel en geeft die typische Indiase smaak die bij deze curry hoort.
Garam masala is in verschillende uitvoeringen te koop, in de toko maar ook gewoon in de supermarkt. Ik gebruik altijd de garam masala uit zo'n blikje van Jonnie Boer. Die vind ik nou eenmaal het lekkerst maar als jij een voorkeur hebt voor een ander merk, prima! Neem die dan gewoon.
Tip: de Garam Masala is niet alleen lekker op kip maar ook heerlijk op vis en groenten (bijv. bloemkool, aubergine en zoete aardappel)
Snijd de kip in stukjes van ongeveer 2x2 cm en doe die in een kommetje. Strooi er 1 eetlepel garam masala op, scheutje zonnebloem olie erover en even doorroeren. Laat de kip 15 minuten staan zodat de kruiden een beetje kunnen intrekken.
Snijd ondertussen de ui grof, de knoflook fijn en de Spaande peper in 1/2 ringetjes. Met of zonder zaadjes, doe wat jij lekker vindt. Was en snijd de paprika (zaadlijsten er even uithalen) in niet te kleine stukken. Was of schrap de winterwortel en snijd die in plakjes van 1/2 cm. De champignons mogen in schijfjes. Ow en de bosuitjes in niet te smalle ringetjes. Zo, dan staat dat allemaal klaar
Verhit een klein scheutje olie in een wok en bak de kip op hoog vuur. Na een paar minuten mogen de ui, knoflook en Spaanse peper erbij. Schep de wortel erdoor en laat die even mee bakken. Doe dan de rest van de groenten erbij. Strooi er nog 1 eetlepel garam masala over, schenk de kokosmelk erbij en roer alles door elkaar. Zet het vuur op klein en laat nog zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen.
Proef.. nog een beetje peper erbij? Misschien 'n snufje zout?
Serveer met stukjes hard gekookt ei en gekookte rijst. Eet smakelijk!
Tip: Als je niet van kokosmelk houdt vervang die dan door slag- of kookroom
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 450 gram kipdijfilet
- 1 rode punt paprika
- 1 winter wortel
- 1 flinke rode ui
- 2 bos uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 Spaanse peper
- 200 gram champignons
- 2 eetlp garam masala
- 200 ml kokosmelk
of (lactosevrije) slagroom - vers gemalen peper en zout
- 4 hard gekookte eieren