Kipgehaktballetjes in romige saus
Lekker en snel klaar gerechtje. Ik heb voor dit gerechtje kipgehakt genomen omdat dat lekker zacht van smaak is zeker in combinatie met de champignons. Die champignons zorgen ook voor een beetje meer binding van het gehakt.
Als je nou niet zo'n liefhebber van kipgehakt bent kun je dit gerechtje natuurlijk van elk ander soort gehakt maken.
Doe het gehakt in een schaal. Snijd de kastanje champignons in hele fijne stukjes (echt ienemienie stukjes zodat ze het gehakt wat binden). Meng die samen met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout door het gehakt. Draai kleine balletjes van het mengsel en strooi daar wat bloem over. Bak de kipgehakt balletjes in een klontje boter of wat olie bruin en gaar.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en snipper de rode ui. Smelt een klontje boter in een hapjespan. Fruit daarin de ui en knoflook een paar minuten maar laat ze niet bruin worden. Blus af met de witte wijn. Laat de wijn heel zachtjes inkoken tot er ongeveer de helft over is.
Kook ondertussen de pasta in ruim water met 'n snuf zout tot die beetgaar is.
Doe de kookroom bij de ingekookte wijn en warm op. Voeg de spinazie in delen toe en roer regelmatig. Laat de stukjes tomaat een beetje uitlekken (bewaar de olie!) en doe ze bij de spinazie. Schep de geraspte kaas door het mengsel. Leg de kipgehaktballetjes in de saus en warm nog even door. Proef.. breng op smaak met wat versgemalen peper en misschien 'n snuf zout?
Giet de pasta af en roer om met 1 of 2 eetlpels van de olie van de gedroogde tomaatjes. Bestrooi met fijngesnipperde bieslook. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 300 gram kipgehakt
- 5 à 10 kastanje champignons
(ligt aan de grootte) - 1 eetlp gedroogde Italiaanse kruiden
- versgemalen peper en zout
- paar eetlp bloem
- klontje boter of
zonnebloemolie
Ingrediënten voor de saus:
- klontje roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 1 middelgrote rode ui
- 1 1/2 dl droge witte wijn
- 100 gram stukjes gedr. tomaat op olie
- 300 gram spinazie
- 100 gram geraspte kaas
- 250 ml kookroom
- versgemalen peper en zout
- paar sprietjes bieslook
- 250 à 300 gram penne