Eten wat de pot schaft!

Kipfilet gevuld met tuinbonenpuree

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
warm  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Eigenlijk best gek dat ik, hoewel ik niet zo'n liefhebber van tuinbonen ben, dan toch zoek naar 'n recept waarbij ik ze dan wel lekker vind! En dat werd dit dus šŸ˜€  De vulling van de kipfilet heb ik op smaak gebracht met kleine stukjes ansjovisfilet. Vind jij die nou niet zo lekker laat ze dan weg en vervang ze voor 'n snuf zout. Wel iets anders van smaak maar een prima alternatief!

Bereiding

Giet het vocht van de tuinboontjes. Zet ongeveer 1/3 van de boontjes even apart. Schep  de rest van de tuinboontjes in een schaaltje. Verwijder eventuele grote velletjes en prak de boontjes dan met een vork tot 'n puree. 

Snijd de blaadjes munt fijn, de ansjovis in stukjes en roer die samen met 'n snufje peper door de bonenpuree. 

Snijd de kipfilets met een scherp mes in de lengte open maar snijd ze niet helemaal door. Het moet een soort enveloppe worden. Bestrooi de binnenkant van de kip met wat peper. Vul de kipfilets met de tuinbonenpuree en maak ze dicht met 't keukentouw of de prikkers. Bestrooi de kip met n snuf zout en wat peper.

Maak de uien schoon en snijd ze in (halve) ringen. Verhit de boter met de olijfolie in een pan en bak de ui in een paar minuutjes op hoog vuur lichtbruin. Schuif de uien een beetje aan de kant en bak de gevulde kipfilets aan alle kanten mooi bruin. Tip: ik bak altijd als eerste de kant van de prikkers, dan heb je minder kans dat de vulling eruit loopt.

Haal de ui uit de pan. Zet het vuur op klein, schenk 1/2 kopje water bij de kip en doe de deksel op de pan. Laat de kip zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen tot die gaar is. Haal de kip uit de pan en houd die even warm onder aluminiumfolie.

Doe de resterende tuinboontjes met een klein scheutje water, 'n extra klontje boter en de uien in de pan en verwarm ze een paar minuutjes op laag vuur.

Haal de prikkertjes weg en serveer de gevulde kipfilet met de tuinboontjes , de ui en een lepeltje van de saus. Garneer met wat blaadjes mint. Lekker bij gebakken krieltjes. Eet smakelijk! 

Tip: Natuurlijk kun je in dit recept ook verse tuinboontjes gebruiken. Ik zou ze dan wel dubbel doppen voor een hele zachte tuinbonenpuree.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediƫnten
  • 2 kipfilets
  • 1 klein potje tuinbonen (340 gram)
  • 8 blaadjes munt 
  • 4 ansjovisfilets
  • Peper en zout
  • 2 flinke uien
  • 2x klontje (room)boter
  • scheutje olijfolie
  • kopje warm water
  • blaadjes munt voor garnering

Populair in dezelfde categorie