Eten wat de pot schaft!

Kipdijfilet met champignonsaus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij  Mediterane keuken
Inleiding

Sinds die keer dat ik kipdijfilet proefde was ik om en sindsdien koop ik nog maar zelden "gewone" kipfilet. Misschien iets duurder maar zoveel malser en lekkerder vlees dat het echt de moeite waard is om het te proberen. En mocht je het niet met me eens zijn, niks aan de hand, dan maak je dit recept gewoon met kipfilet ;) 

Bereiding

Kruid de kipdijfilets flink met de knoflookpeper en een beetje zeezout en bak ze met wat olie in een hapjespan mooi bruin. Haal ze uit de pan en bewaar even onder aluminiumfolie.

Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak de ui kort. Zet het vuur hoog, voeg de champignons toe en bak ze snel aan. Doe dan de knoflook en de pesto erbij, roer goed door en laat ong. 1 minuut op klein vuur sudderen.

Voeg de room toe. Laat een paar minuten mee warmen en doe dan de kipdijfilets terug in de pan. Laat nog 10 minuten zachtjes koken en doe er tot slot de stukjes tomaat bij. Roer nogmaals door en garneer met wat basilicumblaadjes of peterselie. Superlekker bij pasta en een frisse salade. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 kleine kipdijfilets (ong. 200 gram)
  • vers gemalen (knoflook)peper
  • beetje zeezout
  • 250 gram champignons in 4en gesneden
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes op olie in reepjes
  • flinke scheut (lactosevrije) kook room
  • olijfolie

Populair in dezelfde categorie