Eten wat de pot schaft!

Kipdijfilet in honing-biersaus

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Hoewel ik in eerste instantie een beetje sceptisch was bleek het honing-biersausje een groot succes te zijn. Super simpel en zo klaar! Ik maak dit het liefst met kipdijfilet maar kan natuurlijk ook prima met een stukje kipfilet of met drumsticks!

Bereiding

Strooi flink wat peper over de kipdijfilets (zout hoeft niet want de sojasaus is al zout genoeg). Bak deze mooi bruin en bijna gaar in een koekenpan met wat olie. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder wat aluminiumfolie.

Snij de ui in halve ringen en bak ze zachtjes in dezelfde koekenpan.

Meng in een kommetje het bier, sojasaus, honing en de mosterd tot een gladde saus. Voeg al roerende de saus toe aan de uien en laat deze zo'n 5 minuten inkoken.

Leg de kip terug in de pan. Laat de saus nog een paar minuten pruttelen en schep hem af en toe over de kip. Serveer met wat peterselie. Lekker met rösti en roerbakgroenten. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 8 kipdijfilets
  • 1 rode ui
  • 150 ml bier
  • 2 eetlp sojasaus (zoute ketjap)
  • 1 eetlp dijon mosterd
  • 1 eetlp honing
  • peper
  • scheutje zonnebloemolie
  • beetje peterselie

Populair in dezelfde categorie