Eten wat de pot schaft!

Kip tikka masala

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min (wachttijd: 3.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Indiase keuken
Inleiding

Kip tikka masala is een heerlijke Indiase curry met stukjes kip die je, voordat je ze bakt, eerst een tijdje in yoghurt laat marineren. Meestal serveer je de kip in een romige, pittige saus met stukjes tomaat. 

Bereiding

Doe de yoghurt samen met de mosterd in een schaal. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit heel zachtjes de knoflook, Spaanse peper en de gember. Voeg de kruiden toe en verhit die 1 minuutje mee en haal van 't vuur. 

Meng het kruidenmengsel door de yoghurt en leg de kipdijfilet hierin. Hoelang? Minimaal 1 uurtje maar ik laat het liever een paar uur (of nog liever een hele nacht) staan.

Haal de kip uit de marinade en schraap de overtollige marinade eraf. Maal er nog wat extra peper en zout over. Bak de stukjes kip in een wok met scheutje olie licht bruin en net gaar. Haal de kip uit de pan en zet even apart.

De saus: Fruit de ui, knoflook en de gember in een scheutje olie in de wok.  Doe de tomaten, de garam masala en de cayennepeper erbij. Roer goed door, laat even meebakken en voeg dan het blik met de tomatenstukjes toe.

Voeg tot slot de suiker en een beetje peper & zout toe en laat de saus een paar minuten inkoken. Roer de yoghurt door de tomatensaus en zet het vuur op klein. Zorg ervoor dat je de saus nu niet meer laat koken anders gaat die hoogst waarschijnlijk schiften.

Roer de stukjes gebakken kip door de saus en bestrooi met wat koriander en/of geschaafde amandelen. Serveer met bijv. rijst of naanbrood. Eet smakelijk!

Tip: Gewone yoghurt kan in een warm gerecht heel makkelijk schiften, Griekse yoghurt doet dit niet/minder. Bedenk dat yoghurt heel geschikt is om te verfijnen maar laat deze dus nooit meekoken.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • 4 cm vers geraspte gember
  • 2 Spaanse pepers
  • scheutje olie
  • 1 theelp scherpe mosterd
  • 1 eetlp paprikapoeder
  • 1 theelp ketoembar (koriander)
  • 1 theelp djintan (komijn)
  • 1 eetlp garam masala (original spices Jonnie Boer)
  • 200 ml (lactosevrije) yoghurt
  • 800 gram kipdijfilet in stukken gesneden

Extra voor de saus:

  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 uien in 1/2 ringen
  • 2 cm geraspte gember
  • 1 eetlp garam masala (Original Spices Jonnie Boer)
  • 1 theelp cayennepeper
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gr.)
  • 2 tomaten in kleine stukjes
  • peper & zout
  • scheutje olie
  • schepje suiker
  • 250 ml Griekse (lactosevrije) yoghurt
  • 1 eetlp geschaafde amandelen
    en/of wat korianderblad

Populair in dezelfde categorie