Eten wat de pot schaft!

Kip tikka masala met een koriandersausje

Hoofdgerecht Hapje
4 personen
 warm  lactosevrij  Indiase keuken
Inleiding

Kip tikka masala is een heerlijke Indiase curry met stukjes kip die je, voordat je ze bakt, eerst een tijdje in yoghurt laat marineren. Dat maakt de kip lekker zacht van smaak. Meestal serveer je er dan een pittig romige saus met stukjes tomaat bij. Maar deze keer heb ik er wat anders mee gedaan. In onderstaand recept heb ik wel een yoghurt marinade gebruikt maar gekozen voor een koude koriander saus. 

Bereiding

Doe de yoghurt samen met de mosterd in een schaal. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit heel zachtjes de knoflook, Spaanse peper en de gember. Voeg de kruiden toe en verhit die 1 minuutje mee. Meng het kruidenmengsel door de yoghurt en leg de stukken kipdijfilet hierin. Hoelang? Minimaal 2 uur maar ik laat de kip liever nog een paar uur langer marineren. Of een hele nacht.

Maak intussen de saus en (als je wilt) nog een lekkere komkommersalade.

Ingrediënten voor de koriandersaus:

  • 1 bosje koriander
  • 1 eetlp bruine suiker
  • 4 cm geraspte gember
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 3 eetlp limoensap
  • 150 ml (lactosevrije) Griekse yoghurt
  • peper & zout

Doe (behalve de yoghurt) alle ingrediënten in de keukenmachine en maal het heel fijn. Voeg dan de yoghurt toe en proef.. misschien nog een beetje peper en zout erbij en klaar is je sausje! :)

Schraap wat van de marinade van de kipdijfilets en bak ze in een scheutje olie rondom bruin en gaar. Ik heb hier gekookte rijst en een frisse komkommersalade bij geserveerd. Eet smakelijk!

Tip voor een lekker borrelhapje: volg gewoon het recept maar snij de kip in kleinere stukjes. Prikkertjes erbij en serveer met het koriander dipsausje en wat kroepoek!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • 4 cm vers geraspte gemberwortel
  • 2 Spaanse pepers in kleine stukjes
  • scheutje olie
  • 1 theelp scherpe mosterd
  • 1 eetlp paprikapoeder
  • 1 theelp ketoembar (koriander)
  • 1 theelp djintan (komijn)
  • 1 eetlp garam masala (original spices Jonnie Boer)
  • 200 ml (lactosevrije) yoghurt
  • 800 gram kipdijfilet

Populair in dezelfde categorie