Kip-rijstsalade
Als kookliefhebber blader ik vaak door kookboeken. Al die mooie foto's zijn voor mij steeds weer een inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Het gebeurt echter maar zelden dat ik een recept precies volg .. Dus ook nu is deze heerlijke kip-rijstschotel een beetje van Jamie en een beetje van mezelf ;)
Tja het is weer een hele lijst met ingrediënten maar echt, 't is de moeite waard en staat met iets meer dan 'n 1/2 uur staat ie op tafel! Oke, daar gaat ie:
Maak de Spaanse peper, spinazie en lente-ui schoon en doe ze samen met de koriander (paar blaadjes apart houden voor garnering) in de keukenmachine. Haal de blaadjes van de munt, doe die erbij en maal alles mooi fijn.
Klop de yoghurt los met 1 eetlp. limoensap en een beetje peper.
Maak de paprika's schoon en snij ze in stukjes. Snij de kipdijfilets in reepjes en bestrooi die met peper en zout, gewoon en gerookt paprikapoeder. Bak ze een paar minuten met 2 eetlepels olijfolie mooi bruin en bijna gaar.
Bak in dezelfde pan de stukjes paprika nog een paar minuutjes mee. Schil de mango en de avocado en snij ze in niet te kleine stukjes.
Kook de rijst, giet af. Neem een grote schaal en doe de rijst hierin. Roer het spinaziemengsel, limoensap en een scheutje olijfolie erdoor. Proef..mss nog een beetje peper of zout erbij?
Meng dan de stukjes paprika en kip (met het bakvocht) door de rijst. Hussel daarna voorzichtig de mango en avocado door de salade. Strooi tot slot nog de feta, tuinkers en wat blaadjes koriander over de salade. Hier en daar een beetje yoghurt (de rest apart in een bakje erbij zetten) en serveer meteen. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 400 gram kipdijfilet
- versgemalen peper en zout
- 1 theelp paprikapoeder
- 1 theelp gerookt paprikapoeder
- 2 eetlp olijfolie
- 1 rode en 1 gele paprika
- ong. 250 gram rijst
- 1 Spaanse peper
- 100 gram spinazie
- 3 lente-uitjes
- 1 bosje verse koriander
- 1 bosje verse munt
- 1 mango (of bijv. 2 nectarines)
- 1 avocado
- 2 eetlp. limoensap
- 75 gram feta in stukjes (of geraspte Parmezaanse kaas)
- scheutje olijfolie
- paar eetlp (lactosevrije) Griekse yoghurt
- beetje tuinkers