Eten wat de pot schaft!

Kip-pestogehakt met pasta

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Hapje
30-60 min (wachttijd: 0.30 u)
2 personen
 warm  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Soms krijg je een receptje van iemand waarvan je denkt : das vast wel lekker maar er moet nog wel wat bij.. Dit was er zo een, net iets te basic allemaal, maar nadat ik er wat extra kruiden en wat geroosterde puntpaprika aan had toegevoegd werd het een heel ander verhaal :D 

Bereiding

Meng het kippengehakt met het ei, 1 flinke theelepel pesto, paprikapoeder, peper en zout, paneermeel en de geraspte kaas. Ik heb een lekker pittige oude kaas gebruikt maar als het wat milder moet zijn neem dan bijv. mozzarella. Kneed even goed door en maak balletjes. Zet die 1/2 uurtje afgedekt in de koelkast.

Snipper ondertussen de ui en de knoflook heel fijn. Kook de pasta (in ons geval spaghetti) in water met een snufje zout.

Bak de gehaktballetjes in een klein scheutje olie bruin en bijna gaar. Fruit de gesnipperde ui en knoflook in een hapjespan met wat olie (laat ze zacht worden maar niet bruin) Voeg de room, pesto en mascarpone toe. Breng op smaak met nog wat extra peper.

Warm de roomsaus op, doe de balletjes erbij en laat het geheel nog 2 minuten pruttelen. Giet de saus over de spaghetti, leg daar de balletjes en stukjes paprika op en snipper er wat verse basilicum erover. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram kipgehakt
  • 1 klein eitje
  • 1 flinke theelp (zelfgemaakte) pesto
  • 1 theelp paprikapoeder
  • peper & zout
  • wat paneermeel
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 1ui
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 150 ml slag- (lactosevrije)room
  • 2 eetlp (lactosevrije) mascarpone
  • 1 flinke eetlp (zelfgemaakte) pesto
  • handje vol verse basilicum blaadjes
  • pasta
  • geroosterde punt paprika

Populair in dezelfde categorie