Eten wat de pot schaft!

Kip met spitskool

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij
Inleiding

Dit is een gerechtje dat ik een keer gemaakt heb vlak voor we op vakantie gingen en de inhoud van de groentenla leeg moest. Viel goed in de smaak dus sindsdien maak ik het vaker. Soms doe ik er nog een rode paprika bij, of een ui of prei, net wat er nog ligt. Lekker en snel klaar, helemaal top!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Kook de rijst in water met n snufje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Snijd de kip in stukjes of reepjes. Bestrooi met een beetje peper en de maïzena. Bak de stukjes kip in zonnebloemolie in een wok tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. 

Snij de champignons doormidden (grote exemplaren in 4en) en bak ze in de achtergebleven olie in de wok. Snijd de Spaanse peper in ringetjes, pers de knoflook uit en roer dit door de champignons. Laat dit 2 minuten heel zachtjes meebakken. 

Snijd de spitskool in reepjes en doe ze in de wok bij de champignons. Zet het vuur onder de wok hoog en bak de spitskool 5 minuten terwijl je blijft omscheppen. Breng de kool op smaak met een klein scheutje sesamolie en de oestersaus. Proef...

Serveer de witte rijst met daarop de kip en de spitskool. Garneer met 't sesamzaad en ringetjes bosui. Eet smakelijk!  

Tip: in plaats van kipdijfilet kun je natuurlijk ook kipfilet gebruiken. De spitskool kun je prima vervangen door witte kool en ipv de verse gember kun je ook 1 theelp gember poeder (djahe) nemen. De maïzena zorgt voor een knapperig laagje om de kip. Heb je nou geen maïzena dan zou je ook bloem kunnen gebruiken, geeft een iets ander effect maar lukt ook. 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram kipdijfilet
  • 2 eetlp maïzena 
  • 1 spitskool 
  • 1 bakje (kastanje)champignons 
  • 3 cm verse gember
  • 2 teentje knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 3 stengels bosui
  • 2 eetlp sesamzaad
  • 2 eetlp zonnebloemolie 
  • scheutje sesamolie 
  • 4 eetlp oestersaus
  • 300 gram rijst

Populair in dezelfde categorie