Eten wat de pot schaft!

Kip met sinaasappel uit de oven

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
4 personen
warm  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Zeer smakelijke ovenschotel die je goed kunt voorbereiden en maar 1/2 uurtje in de oven hoeft! Goed te doen dus op een doordeweekse dag maar zeker ook een idee voor een etentje met vrienden. Je schuift de schaal in de oven en jij kunt lekker bij je gasten zitten 

Bereiding

Smeer de kipdijfilets in met de mosterd en worchestershiresaus en laat (minimaal) 1/2 uurtje marineren.

Warm de oven voor op 200 graden.

Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Snijd de wat grotere krieltjes doormidden, de bospeentjes eerst doormidden en daarna in langwerpige plakken. De venkel snijd je steeds in de lengte doormidden zodat je 8 stukken krjgt van ongeveer gelijke dikte. Ik koop altijd grote olijven dus die heb ik ook een keer doormidden gesneden.

Leg de groenten in een ovenschaal (of op een bakplaat) en leg daaar de gemarineerde kipdijfilets bovenop. Snijd de sinaasappel in plakken en leg die boven op de schotel. Schenk de dressing over de groenten en de kip, maal er nog wat zwarte peper over en zet de schaal 30 minuten op 200 graden in het midden van de oven. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 kipdijfilets
  • 1 theelp mosterd
  • 1 theelp worchestershiresaus
  • 250 gram voorgekookte krieltjes
  • 2 venkels
  • 4 flinke bospeentjes
  • 10 groene olijven
  • 1 sinaasappel n plakken

Ingrediënten voor de dressing:

  • 1 theelp mosterd
  • 1/2 eetlp honing
  • 2 eetlp olijfolie
  • sap van 1 kleine sinaasappel
  • rasp van 1/2 sinaasappel
  • 1 theelp worchestershiresaus
  • versgemalen peper
  • snufje zout

Populair in dezelfde categorie