Eten wat de pot schaft!

Kip met pasta en spinazie in roomsaus

Hoofdgerecht
< 30 min
3 personen
 warm  Italiaanse keuken
Inleiding

Het was zo'n dag waarop niet alles vanzelf ging, het koud was en het ook nog regende. Ik weet niet hoe het dan met jullie gaat maar ik krijg dan vanzelf zin in comfortfood! Pasta met een lekkere saus ofzo. En dan ook geen uren koken maar met een half uurtje op tafel! Klinkt goed toch?  Ik heb er trouwens nog best wat groenten ingedaan dus.....

Bereiding

 Snijd de kipdijfilet (kipfilet of vegakipstukjes kan ook) in reepjes. Schenk er een scheutje olie over en de picadillo. Roer goed om en zet even apart.

Snij de rode uien in halve ringen, de champignons in 4en en de knoflook in dunne plakjes. Alleen de grote blaadjes spinazie snij je grof, de kleinere laat je zo. 

Verwarm een scheutje olijfolie in een wok of braadpan en bak hierin de kip, uien en de champignons. Zet het vuur wat lager, doe de knoflook in de pan bij de kip en laat 1 minuut rustig staan. Bestrooi dan met de bloem, schep goed om en laat 2 minuten op laag vuur garen. Af en toe even omscheppen.

Los het kipbouillonblokje op in 250 ml heet water en schenk dit in de wok. Roer tot er geen klontjes meer zijn. Schenk dan de (kook)room in de pan en breng zachtjes aan de kook.

Doe nu steeds een flinke hand spinazie in de saus zodat die kan slinken en schep om. Herhaal tot alle spinazie in de saus is opgenomen. 

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ongeveer 9 minuten beetgaar. Zet het vuur uit maar giet (nog) niet af.

Roer de roomkaas los met een scheutje pasta water en schep dit door de rest van de saus. Proef.... breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en mss 'n snufje zout?

Schep nu de pasta met aanhangend water op de saus in de wok en schep om. Is de saus goed van dikte dan mag de rest van het water weg.

Bestrooi de spaghetti met wat geroosterde pijnboompitjes en serveer direct. Eet smakelijk!  

Tip: Liever wat minder calorieën? Vervang de (kook)room door 200ml melk of bouillon en gebruik dan 1/2 eetlp extra bloem. Je zou de roomkaas ook nog weg kunnen laten maar dan krijg je wel echt een andere saus...

Tip: Voor wat variatie vervang je de spaghetti door orzo of rijst. Of je laat de kipdijfilet heel en serveert de saus met gebakken krieltjes!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram kipdijfilet reepjes 
  • 1/2 eetlp picadillo (blikje v.Euroma)of kipkruiden
  • 2 rode uien 
  • 200 gram champignons 
  • 2 tn knoflook
  • 400 gram verse spinazie
  • 2 eetl bloem
  • 1 kipbouillonblokje (voor 1/2 liter)
  • 250 ml heet water
  • 200 ml (kook)room
  • 2 eetlp roomkaas (of fijngeraspte Parmezaan)
  • 250 gram volkoren spaghetti 
  • olijfolie
  • peper en zout
  • pijnboompitjes 

Populair in dezelfde categorie