Eten wat de pot schaft!

Kip met paprikasaus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Heerlijk en snel gerechtje voor een doorde weeksedag als je niet zolang in de keuken wilt staan! Voor wat extra kleur serveer je er nog een groene salade bij en klaar! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Maak de paprika's en de ui schoon en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de Spaanse peper en de teentjes knoflook in schijfjes. 

Snijd de kipdijfilet (of de kipfilet als je die liever gebruikt) in repen van ongeveer 2 cm breed. Bestrooi ze met wat peper en 't paprikapoeder en bak ze dan in 'n scheutje olie op hoog vuur lichtbruin in een hapjes pan.

Haal de kip uit de pan en zet even apart. Bak in het achtergebleven bakvet de spekjes en de gesnipperde ui aan. Doe na 2 minuten de knoflook en de Spaanse peper erbij en laat die 1 minuut meebakken. 
Zet het vuur wat lager en voeg de tomatenpuree toe. Roer goed door en laat 1 minuutje zachtjes bakken. 

Schep de paprikablokjes in de pan, schep om en laat alles nog 2 minuten zachtjes bakken. Strooi de gedroogde oregano en basilicum over de paprikablokjes en schep om. (Let op:verse basilicum doe je er pas op het laatst in) Schenk de kipbouillon erbij en breng aan de kook. Laat het paprikaprutje 5 minuten koken en roer dan de room erdoor. Proef.... 

Doe de kip terug in de pan en laat nog 5 minuten pruttelen. Zet het vuur uit en verdeel de verse basilicum over/door de saus. Lekker met tagliatelle (of met gebakken aardappeltjes!) en een groene salade. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram kipdijfilet of
    kipfilet
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 450 gram rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 Spaanse peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 eetlp paprikapoeder
  • 1/2 eetlp gedr. oregano
  • 1/2 eetlp gedr. basilicum of
    15 verse blaadjes basilicum
  • 1 blikje tomatenpuree (70gr.)
  • 200 ml kipbouillon
  • 100 ml (lactose vrije) kookroom
  • scheutje olie

Populair in dezelfde categorie