Eten wat de pot schaft!

Kip met mosterdsausje

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij  Franse keuken
Inleiding

Het recept van deze mosterdsaus had ik al jaren in een schriftje staan, maar waar eet je dat nu bij? Het werd uiteindelijk een combi van aardappeltjes uit de oven (maar dan zonder de knoflook) met kipdijfilet in mosterdsaus, heerlijk!

Mijn eerste gedachte was om hier een salade van witlof bij te serveren maar de keus viel toch op veldsla met tomaatjes en eiersalade. Gewoon omdat ik al die kleuren zo gezellig op een bord vind staan :D 

Bereiding

Schenk de wijn, de bouillon, de knoflook en de tijm in een steelpannetje en laat het geheel inkoken totdat je nog ongeveer 200 ml over hebt. Voeg dan de room toe. Roer de mosterd door en roer tot je een gladde saus hebt. Proef en breng eventueel op smaak met wat peper.

Strooi ondertussen wat peper over de kipdijfilets. Wentel ze daarna in bloem, zorg dat ze rondom bedekt zijn. Bak de kip in wat olijfolie gaar en mooi bruin. Leg de kip in de saus en laat nog even doorwarmen. Eet smakelijk!

Tip: ook de combinatie van pasta, kipdijfilets met gebakken champignons en de mosterdsaus was super

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 8 kleine kipdijfilets 
  • 3 eetlp bloem
  • scheutje olijfolie
  • 150 ml witte wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theelp gedroogde tijm
  • 125 ml (soja) room of crème fraïche
  • 1 eetlp mosterd
  • 1 eetlp grove mosterd
  • versgemalen peper

Populair in dezelfde categorie