Eten wat de pot schaft!

Kip met Chinese smaken

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Ik had echt geen idee hoe ik dit gerecht moest noemen. Iemand heeft het ooit kip met Chinese smaken genoemd dus dat laten we maar zo ;) Het is gewoon een heerlijk stukje kipdijfilet in een sausje! En daarbij eet je bloemkool...

Nou is deze combi voor veel mensen niks speciaals maar voor mij was het de eerste keer dat ik bloemkool echt lekker vond! Een blijvertje dus.

Bereiding

Snijd de kipdijfilet in stukjes. Bak ze in de olie tot ze gaar zijn en haal ze uit de wok.

Bak de ui, knoflook en de spaanse peper zachtjes aan en voeg dan de rest van de kruiden toe. Roer goed door en voeg de kip weer toe. Laat het geheel nog even bakken en doe dan de azijn, ketjap en bouillon erbij.

Roer nogmaals goed door en voeg dan de bloemkool toe. Laat het gerecht, met de deksel op de pan, ong. 10 minuten pruttelen. De bloemkool moet dan beetgaar zijn. Bind de saus met wat maizena. Strooi er wat ringetjes bosui over en serveer met gebakken krieltjes of zilvervliesrijst. Eet smakelijk!

Tip: Speel een beetje met de hoeveelheid kruiden, tenslotte zijn niet alle eetlepels even groot ;)

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram kipdijfilet
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 cm geraspte gember (of 1 theelepel djahé)
  • 1 spaanse peper in ringetjes
  • 2 theelp mild paprikapoeder
  • 1 eetlp gedroogd korianderblad
  • 2 theelp scherp kerriepoeder
  • 1/2 theelp vijfkruidenpoeder
  • 1 eetlp azijn
  • scheutje ketjap manis
  • 1/2 liter kippenbouillon van 'n blokje
  • 500 gram bloemkoolroosjes
  • 3 bosuitjes (of wat gedroogde bieslook)
  • beetje maizena of bloem

Populair in dezelfde categorie