Eten wat de pot schaft!

Kip met champignon kaassaus

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm
Inleiding

Vandaag weer eens een gerechtje gemaakt uit onze "Montignac tijd": kip met kaassaus en roerbak taugé. En omdat het nu wèl mag heb ik er ook nog wat tagliatelle bij gekookt ;) Niet zo geweldig qua kleur (volgende keer neem ik de groene tagliatelle) maar qua smaak is het een prima combinatie! 

Bereiding

Bak de kipfilets in de olijfolie bruin en gaar. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Roerbak de knoflook en de Spaanse peper 1 minuutje in dezelfde pan. Voeg dan de champignons en t bosuitje toe en roerbak deze nog 2 minuten. Blus af met de witte wijn (of neem bouillon) en roer hier vervolgens de crème fraïche en de kaas door. ( wil je graag een pittige kaassaus neem dan bijv. schimmelkaas :D ) Warm even goed door en breng, als je dat nodig vindt, op smaak met wat peper & zout. Garneer met wat peterselie. Eet smakelijk!

Tip 1 : Je zou, als je geen tagliatelle wilt eten, ook courgette kunnen nemen. Maak dan met een dunschiller (of kaasschaaf) dunne repen van de courgette. Als je die dan vervolgens heel kort roerbakt of even in kokend water legt is dat er ook prima bij.

Tip 2 : vervang de kip eens door plakjes varkenshaas en breng de saus dan op smaak met wat rozemarijn of tijm :D

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 niet te dikke kipfilets (of kipdijfilets) à 125 gram
  • scheutje olijfolie
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 1/2 Spaanse peper (zonder zaad en in 1/2 ringetjes)
  • 1 (of 2) teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 doosje champignons in plakjes
  • 125 gram (lactosevrije) crème fraîche
  • 1 dl droge witte wijn
  • 60 gram geraspte oude kaas

Populair in dezelfde categorie