Kip met cashewnootjes
Hier in huis houden wij nogal van hartig. Jij ook? Nou dan zit je goed met deze cashewkip! Die is hartig met een beetje pit en ietsje zoet. Ik geef je 3 manieren om deze kip te bereiden. 1: Very slow in de slowcooker, 2: ietsie sneller in de oven en 3: klaar in 1/2 uur voor op die drukke doordeweeksedag wanneer het gewoon snel maar wel lekker moet zijn!
Snijd elke kipdijfilet in 6 stukjes en doe die in een kom. Maal er flink wat zwarte peper over en bestrooi dan met bloem. Roer goed door zodat de kip overal bedekt is.
Snipper de ui grof, snij de champignons in 4en en de teentjes knoflook heel fijn. Ik gebruik geen extra zout omdat ik de sojasaus al zout vind.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kip lekker bruin. Voeg de champignons, de ui en knoflook toe en bak die even mee. Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de cashewnoten) toe en roer even door.
Als je genoeg tijd hebt zet dan je pan met deksel erop in de oven op 100 graden en laat die zo'n 1 1/2 uur staan. De saus zal dan gaan inkoken.
Wil je wat eerder aan tafel dan laat je je pan 20 minuten op je fornuis staan pruttelen en bind je de saus met wat maizena.
Wil je dit gerecht liever in de slowcooker maken? 1 uur op high en dan nog 3 uurtjes op low moet genoeg zijn.
Serveer de kip met bijv. witte rijst en dunne plakjes komkommer waar je nog wat chilipeper over maalt. Hak de cashewnootjes wat kleiner en strooi ze over de kip. Eet smakelijk!
Tip 1: Als je de champignons weglaat kun je de stukjes kip ook gebruiken als een lekker hapje voor bij de borrel!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 600 kipdijfilets
- 250 gram champignons
- 2 grote uien
- 3 flinke tenen knoflook
- 1 1/2 cm. vers geraspte gember
- 5 eetlp (zelfgemaakte) zoete chili saus
- 8 eetlp tomatenketchup
- 150 ml sojasaus
- 150 ml water
- versgemalen zwarte peper
- 3 eetlp (bruine) suiker
- 1 theelp gedroogde chiliflakes
- zonnebloemolie
- 5 eetlp azijn
- 100 gram ongezouten cashewnoten
- 2 eetlp bloem plus eventueel
wat extra bloem (of maïzena) om de saus te binden