Eten wat de pot schaft!

Kip met ansjovis

Hoofdgerecht
30-60 min
3 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

De combinatie van kip met ansjovis ligt in Nederland niet zo voor de hand maar in Italië vinden ze dit heel gewoon. Het geeft dat stukje kip een hele bijzondere smaak :) Als je wat meer tijd hebt kunt je ervoor kiezen om 1 hele kip in stukken te gebruiken. Moet het allemaal wat sneller neem dan bijv. alleen kipdijfilet. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Bestrooi de kip met wat peper en bak rondom bruin in wat olijfolie. Haal de kip uit de pan en leg even apart.

Bak de uien, knoflook, ansjovis en de champignons kort op hoog vuur. Snijd de tomaatjes en de paprika in stukjes en bak die kort mee. Voeg de wijn toe en breng de saus aan de kook.

Zo, het vuur mag nu op klein (pan op een sudderplaatje) en de kip terug in de pan. Kip met botjes laat je ongeveer 45 minuten sudderen, kipdijfilet is na zo'n 20 minuten gaar. De laatste 10 minuten laat je de gedroogde Italiaanse kruiden lekker meepruttelen.

Haal de kip uit de saus. Pureer de groentesaus met een staafmixer en warm nog heel even door. Garneer de kip met wat plakjes tomaat, een stukje ansjovis en wat peterselie. Eet smakelijk!

Tip: De kip met de groentesaus heb ik gecombineerd met koolrabi-frietjes maar combineert ook goed met pasta!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram kip met bot (drumsticks, vleugel etc)
    of 400 gram kipdijfilet
  • versgemalen peper
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 grof gesnipperde ui
  • 15 snoeptomaatjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 4 ansjovisfilets in stukjes
  • 150 gram champignons
  • 3 bosuitjes
  • 1 dl droge witte wijn (of water)
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlp gedroogde Italiaanse kruiden
  • voor garnering 2 ansjovisfilets, plakjes tomaat, peterselie etc.

Populair in dezelfde categorie