Eten wat de pot schaft!

Kip kaassalade

Amuse Voorgerecht Hapje Lunch
< 30 min
4 personen
 koud  vegetarisch
Inleiding

Van gerookte kipsalade maar ook van 'n kaassalade op een toastje bij de borrel worden veel mensen blij. Maar wat nou als je die twee combineert.. nou, dan heb je pas echt 'n topcombi! En dan niet alleen op 'n toastje of plakje komkommer nee,  je broodje wordt er ook veel lekkerder van! 

Bereiding

Snij de gerookte kip in kleine blokjes.
Rasp de mosterdkaas grof. Tip: geen liefhebber van mosterdkaas? Neem dan 'n grof geraspte oude kaas. 
Snij de bieslook in ringetjes en schep door de blokjes kip en de kaas.

Meng de Griekse yoghurt, mayonaise , mosterd, knoflook,  honing en kruiden in een kommetje.
Proef..breng eventueel nog wat hoger op smaak met wat peper. 

Schep het sausje om met het kip/kaas mengsel en zet 'n kwartiertje in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen. Proef nogmaals.. misschien nog 'n snufje zout? 

Lekker op 'n toastje of 'n plakje komkommer! Of varieer eens en maak de salade zonder de kip. Leg die in plakjes op 'n broodje en daarop de kaassalade. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 100 gram gerookte kip
  • 75 gram (mosterd) kaas
  • 10 sprietjes verse bieslook 
  • 2 theelp grove milde mosterd (Marne)
  • 1 1/2 eetlp Griekse yoghurt 
  • 1 1/2 eetlp zaanse mayonaise
  • 1 teentje gepofte knoflook (of 1 thlp aioli)
  • 1/2 theelp kerriepoeder
  • 1/2 theelp paprikapoeder 
  • 1 theelp honing
  • peper & zout

Populair in dezelfde categorie