Eten wat de pot schaft!

Kip in roomsaus met garnalen

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
warm  Nederlandse keuken
Inleiding

Ik had de kip met garnalen in roomsaus (en een tomatensalade) al vaker bij 'n pasta gegeten maar deze combinatie met aardappel viel ook goed in de smaak. Eet je liever geen vlees dan zou je de kip ook nog kunnen vervangen door bijvoorbeeld kabeljauw of zalm.

Bereiding

Haal de garnalen en kip op tijd uit de koelkast zodat ze een beetje op temperatuur kunnen komen.

Was de aardappel goed, schillen mag maar hoeft niet. Neem een magnetronschaal en leg de aardappels daar naast elkaar in. Doe er 2 eetlepels water bij en zet de schaal onafgedekt in de magnetron. Het ligt een beeetje aan de grootte van je aardappels voor hoe lang. Bij mij waren ze na 12 minuten op vol vermogen precies goed. Test dat even met een scherp mesje. Haal de schaal uit de oven en dek af met een theedoek en laat de aardappels zo nog 5 minuten staan.

Terwijl de aardappels in de magnetron staan snijd je de kipdijfilet in kleine stukjes. Bestrooi met wat peper en zout en bak ze mooi bruin in een scheutje olijfolie. Snijd de knoflook in dunne plakjes en doe die samen met de gesnipperde bieslook en de warme bouillon bij de kip. Roer om en laat de bouillon 5 minuutjes op laag vuur inkoken. Roer 150 ml crème fraîche door de bouillon en verwarm. Meng 1 eetlepel maïzena met 1 eetlepel water en roer door de saus om die wat te binden. Proef... en breng op smaak met wat peper en zout

Snijd de roosjes van de brocoli mooi klein en kook ze in een pannetje met water beetgaar.

Snijd de courgette in kleine blokjes en bestrooi met wat peper. Bak ze samen met het fijngesnipperde sjalotje een paar minuten in een scheutje olijfolie.

Leg op elk bord een aardappel (of 2 kleintjes) en snijd die in de lengte open maar net niet helemaal door. Druk ze een beetje van elkaar en schep daar wat kip met roomsaus op. Daarop komt een lepel van de gebakken courgetteblokjes en wat Hollandse garnalen. Maak af met een kloddertje crème fraîche en wat fijngesneden peterselie. Serveer met de gekookte broccoliroosjes. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram kipdijfilet
  • 2 flinke teentjes knoflook
  • wat sprietjes bieslook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 sjalotje
  • 1 stronk broccoli (alleen de roosjes)
  • 4 flinke aardappels of
    8 kleinere
  • 150 ml warme bouillon
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 eetlp maïzena
  • 1 eetlp water
  • 100 gram (Hollandse) garnalen

Populair in dezelfde categorie