Eten wat de pot schaft!

Kip in knoflooksaus uit de oven

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.45 u)
4 personen
warm
Inleiding

Andrea had helemaal gelijk toen ze zei dat dit gerechtje niet alleen heel lekker maar ook nog eens super makkelijk was! En je oven doet al het het werk dus jij hebt mooi je handen vrij voor wat anders 

Bereiding

Warm de oven voor op 150 graden. (heteluchtoven op 135gr.)

Vet een ovenschaal in en leg de stukken kipdijfilet op de bodem. Maal er wat zwarte peper en zeezout over. Meng de wijn en kookroom in een schaaltje. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakjes. Doe die samen met wat chiliflakes en 't citroensap bij de kookroom en schenk dit over de kipdijfilets. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

Zet de schaal in het midden van de oven en bak de kip, very slow, ongeveer 1 1/2 uur op 150 graden. (heteluchtoven op 135)

Zet ondertussen de geraspte mozzarella klaar. Neem zelf een lekker glaasje uit die fles witte wijn en relax 

Haal na 1 1/2 uurtje de schaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Zet de oven nu op 180 graden.(Hete luchtoven op 165gr)
Schep de kaas door de saus, roer nog een keer goed om en zet de schaal onafgedekt nog 15 minuten terug. 
Lekker met rijst of pasta en bijv. een Griekse salade. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 600 gram kipdijfilet
  • 100 ml droge witte wijn
  • 150 ml kookroom
  • 2 eetlp citroensap
  • snufje zout
  • vers gemalen peper
  • chiliflakes uit zo'n molentje
  • 100 gram geraspte mozzarella of
    'n andere geraspte kaas

Populair in dezelfde categorie