Kip-groenteschotel
Lekker makkelijke ovenschaal vol van smaak en vitamientjes! Even voorbereiden en je oven doet de rest
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de tomaten in stukken. Maak de paprika's en de uien schoon en snijd ze grof. Plet de teentjes knoflook, snijd ze grof en leg dit alles in een ovenschaal.
Strooi er 1 theelp gerookt paprikapoeder en de tijm over. Meng de olijfolie met de balsamico en hussel dit door de groenten.
Snijd de kipdijfilets in niet te kleine stukken. Bestrooi ze met 1 theelp paprikapoeder. Leg de kip bovenop de groenten. Druppel nog wat extra olijfolie over de hele schaal en draai er lekker wat peper en zout over.
Dan gaat schaal ongeveer 45 minuten in de oven. Draai na 25 min de kip even om, bedruip met een beetje braadvocht uit de ovenschaal en zet nog ongeveer 20 minuten terug. En dan, als de kip mooi gaar is, zet je de schaal gewoon op tafel! Serveer er 'n lekker broodje bij om in het vocht te dopen of mss wat rijst. :D
Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram kipdijfilet
- 5 rijpe tomaten
- 2 rode uien
- 1 gele paprika
- 1 rode puntpaprika
- 3 flinke teentjes knoflook
- 1 eetlp gedroogde tijm
- 2 theelp gerookt paprikapoeder
- 2 eetlp olijfolie
- 1 eetlp balsamico azijn
- versgemalen peper en zout