Eten wat de pot schaft!

Kip curry

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Thaise keuken
Inleiding

Vrij vertaald is een curry eigenlijk gewoon een gerecht met saus. Soms vegetarisch, soms met vlees of vis. Vaak is het nogal pittig maar door een beetje te knutselen maak je hem precies zoals je zelf wilt :) 

De curry-pasta voor dit gerecht heb ik zelfgemaakt maar die kun je ook kant en klaar kopen. De kokosmelk zorgt ervoor dat de saus nog steeds lekker gekruid maar tegelijk ook heerlijk zacht en romig van smaak is. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Snijd de kipfilet in stukjes en leg die in een schaaltje. Pers de knoflook en verdeel die samen met de garam masala over de kip. Scheutje olie erbij en even goed omhusselen. Dek de schaal af en laat de kip hierin een tijdje marineren. Minimaal een uur maar liever nog wat langer.

Snijd ondertussen de Spaanse peper (doe de zaadjes erbij voor wat extra pit) in ringetjes. De ui mag grof gesnipperd en de paprika's in reepjes. De champignons gaan in 4en.

Bak de kipstukjes kort aan. Bak de ui even mee en voeg dan de Spaanse peper en de curry pasta toe. Roer goed om en laat 1 minuutje meebakken. Paprika's en de champignons mogen er nu bij.

Zet het vuur op klein en voeg de kokosmelk en de suiker toe. Roer even door en laat rustig mee warmen.

Los de maïzena op in 1 eetlp water. Doe hier de vissaus en 't limoensap bij en roer dit door de kokosmelk. Laat de curry zo'n 15 minuutjes pruttelen. Proef... Roer de limoenrasp erdoor en laat nog heel even staan. Garneer met wat blaadjes koriander en/of cashewnootjes. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet
  • 1 eetlp garam masala (blikje Jonnie Boer)
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 flinke eetlp (zelfgemaakte) curry pasta
  • 1 Spaanse peper
  • 1 flinke ui
  • 1 groene en 1 gele paprika
  • 200 gram champignons
  • 1 eetlp bruine basterdsuiker
  • 1 blikje kokosmelk (400ml)
  • 2 eetlp vissaus
  • 1 eetlp limoensap
  • 1/2 eetlp limoenrasp
  • 1 eetlp mazena

Populair in dezelfde categorie