Kip cocktail
Lekker fris (en snel klaar) voorgerechtje dat je helemaal kunt voorbereiden. Haal het 1/2 uurtje voordat je het wilt serveren uit de koelkast zodat het een beetje op temperatuur kan komen.
Kook de kip gaar in de bouillon. Haal de kip eruit en laat 'm wat afkoelen. Trek met 2 vorken sliertjes van de kip en laat het vlees verder afkoelen.
Maak ondertussen het sausje door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen.
Snijd de bleekselderij in smalle 1/2 maantjes. De gewelde abrikozen knip ik altijd met een schaar in kleine stukjes, dat gaat makkelijker dan snijden š
Als de kip afgekoeld is meng je die met de bleekselderij, de abrikozen en de mango chutney. Doe 3/4 van het sausje bij het kipmengsel en schep om. Maal er tot slot nog een beetje peper over.
Vul 4 glazen of schaaltjes met wat rucola en verdeel de kip cocktail erover. Garneer met n extra theelepeltje van de saus en wat ringetjes bosui (of bieslook) Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 kipfilet
- 500 ml bouillon
- 2 stelen bleekselderij
- 10 gewelde abrikozen
- 3 eetlp mango chutney
- 2 handjes rucola
- ringetjes bosui of bieslook
Ingrediënten voor het sausje:
- 1 eetlp mayonaise
- 3 eetlp Griekse yoghurt
- 1/2 theelp hot currypoeder
- 1/2 theelp kerriepoeder
- 2 eetlp limoensap
- 1 eetlp gedroogde peterselie
- Vers gemalen peper