Eten wat de pot schaft!

Kip cocktail

Voorgerecht
< 30 min
4 personen
 koud
Inleiding

Lekker fris (en snel klaar) voorgerechtje dat je helemaal kunt voorbereiden. Haal het 1/2 uurtje voordat je het wilt serveren uit de koelkast zodat het een beetje op temperatuur kan komen.

Bereiding

Kook de kip gaar in de bouillon. Haal de kip eruit en laat 'm wat afkoelen. Trek met 2 vorken  sliertjes van de kip en laat het vlees verder afkoelen.

Maak ondertussen het sausje door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen. 

Snijd de bleekselderij in smalle 1/2 maantjes. De gewelde abrikozen knip ik altijd met een schaar in kleine stukjes, dat gaat makkelijker dan snijden šŸ˜‰ 

Als de kip afgekoeld is meng je die met de bleekselderij, de abrikozen en de mango chutney. Doe 3/4 van het sausje bij het kipmengsel en schep om. Maal er tot slot nog een beetje peper over.

Vul 4 glazen of schaaltjes met wat rucola en verdeel de kip cocktail erover. Garneer met n extra theelepeltje van de saus en wat ringetjes bosui (of bieslook) Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediƫnten
  • 1 kipfilet 
  • 500 ml bouillon
  • 2 stelen bleekselderij
  • 10 gewelde abrikozen
  • 3 eetlp mango chutney
  • 2 handjes rucola
  • ringetjes bosui of bieslook

Ingrediënten voor het sausje:

  • 1 eetlp mayonaise
  • 3 eetlp Griekse yoghurt
  • 1/2 theelp hot currypoeder
  • 1/2 theelp kerriepoeder
  • 2 eetlp limoensap
  • 1 eetlp gedroogde peterselie
  • Vers gemalen peper

Populair in dezelfde categorie